Beebi uneaeg on lapsevanemate jaoks üks suuremaid murekohti. Kuigi päevaste uinakute ajal on beebil lihtsam silma peal hoida, ei tähenda see, et ööune ajal peaks beebi olema kuidagi vähem hoitud. Saame palju ära teha, et luua beebi jaoks võimalikult turvaline magamiskeskkond ja sobivad tingimused ka selleks ajaks, mil kogu pere on magusas ööunes.

Beebi turvaline uni


Üks viis tagada beebile turvaline uni, on panna ta uneajaks spetsiaalselt beebi une jaoks disainitud magamiskotti.Beebi magamiskott on turvalisem valik kui näiteks klassikaline tekk, mida on lapsel võimalik üle pea tõmmata, maha ajada või muul moel endale ohtlikul viisil liigutada. Sama kehtib voodisse pandavate pehmenduste ja kaunistuste osas. Neid ei ole tegelikult vaja ja võivad lapsele ohtlikuks osutuda. Magamiskott seevastu püsib turvaliselt ühes asendis uneaja lõpuni - laps ei saa iseseisvalt magamiskotist välja ronida, jalgadega vehkides endale liiga teha või kotti endale peale tõmmata. Beebile piisabki tegelikult ainult turvaliselt piiritletud voodikohast, voodiga sobituvast madratsist ja mugavatest magamisriietest või -kotist, et uneaeg turvaliselt mööda saata. Siin kehtib reegel mida vähem, seda parem.

Babyluv beebiriided

Beebi oma hällis magamas.

Parimad materjalid


Lisaks võimalike ohtude eemaldamisele on oluline jälgida ka õhu- ja kehatemperatuuri.Õiges suuruses ja looduslikust hingavast materjalist magamiskott aitab beebil kehatemperatuuri reguleerida. Kui beebil on jahe, annab ta sellest üldiselt märku ärgates ja häält tehes. Suurem ja ohtlikum probleem on aga beebi ülekuumenemine, mis arvatakse olema ka üks hällisurma tekkepõhjustest. Sügavas unes beebi ei pruugi aru saada, et on ülekuumenenud ja vajab abi. Siinkohal tuleb appi toatemperatuurile vastava soojusastmega magamiskott. Kuna magamiskotis tunneb beebi end öö läbi ühtlaselt soojas ja hoituna, magab ta magamiskotis paremini ja ärkab harvem. See omakorda annab võimaluse pikemaks ööuneks ka tema vanematel.

Kuidas valida oma beebi jaoks õige suuruse, materjali ja soojusastmega magamiskott? Alustame sellest, et soojas toas magades ei ole beebil vaja paksu magamiskotti. Kõige turvalisem on valida looduslik materjal, mille temperatuuri reguleerimisvõimes saad kindel olla. Sellisteks materjalideks on näiteks meriinovill ja bambus – palavaga jahutavad ja külmaga annavad sooja juurde.

Kas teadsid?

Uuringud näitavad, et beebid magavad meriinovillastes riietes rahulikumalt ja nutavad vähem kui puuvillastes ööriietes. Sydney Ülikooli uuringu tulemustes oli vahe lausa 37%. Meriinovill on tänuväärne materjal ka seetõttu, et selle soojust reguleerivad omadused ei vähene ka siis, kui kangas on märg. Kui puuvill tõmbab niiskuse endasse, jättes nahale märja tunde, siis meriinovill juhib niiskuse kehast eemale kanga välimistesse kihtidesse. Nii tunneb beebi end ikka kuivalt ja soojalt ja uni ei ole häiritud. See on eriti oluline mähkmelekke korral. Nii bambus kui meriino on lisaks ka imeliselt pehmed, hingavad, nahasõbralikud ja antibakteriaalsete omadustega. Bambus on seejuures veel ka ülimalt vastupidav ja suurepärase niiskusimavusega materjal, imades niiskust 3 korda paremini kui näiteks puuvill.

Babyluv Studio bambusest magamiskott

Babyluv Studio bambusest kimono magamiskott.

Innovaatilised funktsioonid


Meile meeldivad magamiskotid, mida saab vastavalt lapse pikkusele ja vajadustele reguleerida. Nii saad kasutada kogu beebiea vältel ühte-kahte kvaliteetset magamiskotti ja tagada seejuures alati beebi jaoks kõige optimaalsema suuruse. Oleme disaininud kaks magamiskotti, mis vastavad kõigile eeltoodud tingimustele - Babyluv Studio meriinovillane magamiskott ja Babyluv Studio bambusest kimono magamiskott. Kuna need magamiskotid on alt seotavad ja neid ei pea selga panemiseks üle pea tõmbama, muudavad nad lisaks õige temperatuuri saavutamisele ka mähkmevahetuse lihtsaks ja mugavaks tegevuseks nii vanemale kui lapsele. Tänu tagasikeeratavatele varrukatele püsivad nendes magamiskottises ka pisikese käed soojas ning ei ole ohtu, et beebi oma näo ära kraabiks.

Babyluv Studio meriinovillane magamiskott

Babyluv Studio meriino magamiskott


Kui tegemist on aga külmema perioodi või jahedama õhutemperatuuriga, võib vaadata ka paksemate magamiskottide poole, mida saab kasutada magamisriiete peal lisasoojuseks. Heaks variandiks on sellisel juhul That's Mine orgaanilisest puuvillast magamiskott , mis käib traksidena lapsele selga hoides jalad kindlalt paigal ja keha soojas samal ajal kui pisikese käed saavad vabalt liikuda. See magamiskott eeldab esimese kihina hingavaid magamisriideid ja magamiskotile sobivat õhutemperatuuri, muidu hakkab beebil palav. Kui beebi magab sinuga samas voodis, vali pigem õhem imiku magamiskott.

That's Mine orgaanilisest puuvillast soe magamiskott

That's Mine beebi magamiskott


Millega beebi magab, on lõpuks ikkagi tema vanemate otsus, aga meie soovitus on beebile valida uneajaks just meriinovillane või bambusest magamiskott, sest nende looduslike materjalide kasulikkuses ja ohutuses beebi nahale ning kehatemperatuurile saame kindlad olla. Beebi magamiskotiga voodisse panek on niigi väsinud ja stressis vanemate jaoks kindlasti ka turvalisem valik, andes kogu perele uneajaks suurema meelerahu ja lisades rahulikke unetunde nii beebile kui vanematele. Katseta ja anna meile teada, kuulame hea meelega ka sinu kogemust beebi magamiskotiga!

Rohkem rahulikuks uneajaks


Lisaks magamiskottidele leiab Babyluvist suure valiku teisigi uneaja tooteid, mis beebil või väikelapsel paremini magama aitavad jääda ning une mõnusamaks ja turvalisemaks muudavad.

Babyluv Studio